Ontdek Leer Groei

Carla%20FM-5c7b34b6 Cursussen - Qigonghearts in Leeuwarden

Chi Neng Qigong brengt de energie in balans en versterkt het immuunsysteem. het leert je evenwichtiger met je gedachten en emoties om te gaan. Het geeft zelfinzicht en verfijnt je bewustzijn. Het vergroot je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie. Het creëert meesterschap in jezelf.

Wat is Chi Neng Qigong?

Een Chinese bewegingsleer met als doel het ontwikkelen van je mogelijkheden als mens in alle opzichten optimaal te functioneren. Concreet betekent dit dat je door het beoefenen meer energie krijgt en effectiever met je energie omgaat door je hebt geleerd in harmonie te leven met de wetten van de natuur. Het is zowel praktisch als diep filosofisch. Het praktische element berust op de eeuwenouden Chinese qigongvormen. Het filosofische element wortelt in de Traditional Chinese Medicine (TCM) in de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis. Boedhisme, daoïsme en confunsianisme en in hedendaagse wetenschappelijke inzichten. In Chi Neng Qigong komen al deze methoden, denkwijzen en inzichten samen.

Met de tijdloze wijsheid van Chi Neng Qigong laat de schoonheid van je innerlijk wezen zich ontvouwen.

Qigong's zachte bewegingen doen veel meer dan het strekken van je banden en spieren. Ze werken om je lichaam te harmoniseren. Bepaalde bewegingen helpen je energie door de verschillende meridianen in je lichaam te bewegen. Wanneer je energie vrij door je lichaam kan stromen blijf je als de natuur bedoeld - gezond en in balans.

Qigong kan iedereen in elke levenssituatie ten goede komen en beïnvloeden. Waarom? Omdat Qi universeel leven is. Energie heeft een bewustzijn en een wijsheid. Als je je energie naar behoren beoefent, kun je toegang krijgen tot die wijsheid.

Qigong beoefenen is als naar de bron gaan om de juiste informatie te downloaden. Zodra de informatie is ontvangen, weet je lichaam hoe het zichzelf kan genezen. Dat is het geschenk - Qigong ontwaakt je aangeboren helende krachten.

The body benefits from movement the mind benefits from stillness

© Copyright Qigonghearts  |  Login  |  Ontwerp WebSpinner