Leven vanuit je hart

Carla-2-bd2fec16 Leven vanuit je hart - Qigonghearts

Door bewust aandacht te geven aan harmonieuze relaties met anderen en de wereld om je heen, open je je hoofd (denken) en hart (voelen) en werk je aan innerlijke groei.

De energie van liefde, vriendelijkheid en vergeving helpt je energie blokkades in je lichaam te verwijderen, je energie in balans te brengen en je energie vrij en vlot te laten stromen.

Door de kracht van liefde en vergeving, de ‘zielskracht’ zoals Gandhi het noemde, leidde hij een heel land naar de vrijheid. Door dezelfde onuitputtelijke kracht van liefde en vergeving zou ook jij deze innerlijke vrede kunnen ervaren.

Misschien heb je ook het gezegde ‘vergeven is goed voor de ziel’ gehoord. Het is niet alleen goed voor de ziel maar ook voor de geest en het lichaam. Vergeef jezelf en bied anderen de kans om hun energie en ziel te zuiveren. Door dat te doen doe je hetzelfde voor jezelf.

Vergeving opent ons en transformeert ons op manieren die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. We kunnen de waarheid daarvan alleen kennen door het te doen. We hebben deze schoonheid en kunst nodig in ons leven, in ieders leven.

Wanneer iemand je iets naars aandoet, vergeef het hem of haar dan. Als je anderen vergeeft geef je liefde aan hen en je geeft jezelf de kans om te groeien.

Wanneer je vergeeft, creëer je liefde. Hoe meer je anderen vergeeft, hoe meer vergeving er naar je terugkeert. Dan groeit er meer liefde in jou, in de ander en in onze wereld. Dit is onze leefomgeving zoals ze zou moeten zijn.

Door Chi Neng Qigong beoefening word je vanzelf liefdevoller, vriendelijker en meer vergevingsgezind of je daar nu bewust bij stilstaat of niet. Het gebeurt vanzelf, het wordt je tweede natuur.

Door te oefenen in het bewust richten van je aandacht zal de uitwisseling van qi tussen jezelf en de natuur versterken en verbeteren.

Zodra er iets in je leven gebeurt waarbij je vervelende emoties ervaart neem dan even een moment om met je aandacht naar je hart te gaan;

Adem minimaal drie keer diep in en uit en richt je op die langzame ademhaling. Roep een situatie op waarin je een gevoel van liefde, waardering of een andere positieve ervaring hebt ervaren. Probeer jezelf als je inademt helemaal op te vullen met dit aangename gevoel. Op het moment dat de emoties weer opkomen ga je met je aandacht naar je hart en je ademhaling en laat je wat er ook is liefdevol toe.

The body benefits from movement the mind benefits from stillness

© Copyright Qigonghearts  |  Login  |  Ontwerp WebSpinner